Zonder adem kan de mens niet leven. Immers, door de ademhaling halen we zuurstof uit de lucht. Via de longen en longblaasjes verreikt deze zuurstof ons bloed zodat we de kracht hebben voor een volgende ademhaling.

Toch zijn maar weinig mensen zich bewust van het belang van een goede ademhaling. Daarom zien ze helaas niet de relatie tussen een verkeerde ademhaling en hun lichamelijk klachten.

De gevolgen van verkeerde ademhaling

Helaas kan een verkeerde ademhaling een negatieve rol spelen voor de gezondheid. Een ondiepe, oppervlakkige en te snelle ademhaling kan namelijk tot gevolg hebben:

  • Je voelt je vaak futloos
  • Je hebt moeite om langdurig helder na te denken
  • Je bent snel vermoeid
  • Je hebt last van plotselinge benauwdheid in stress-situaties
  • Je hebt een burn-out

Wanneer je met gezondheidsklachten kampt, kan een betere ademhalingstechniek verlichting bieden en bijdragen tot blijvend beterschap.

Ademtherapie kan uitkomst bieden

Een goede ademhaling maakt dat je je gemakkelijker kunt ontspannen. Je neemt daardoor ook meer zuurstof op zodat spieren en organen beter worden voorzien van zuurstofrijk bloed.

Tegenwoordig zijn er diverse therapeuten die ademtherapie geven. Dat is goed, maar het is uiteindelijk de kunst om de juiste ademtechniek eigen te maken en deze te integreren in het dagelijks leven.

En dat is precies wat Qi Gong doet.

Qi Gong, een natuurlijke ademtherapie

Door geregeld kort Qi Gong te beoefenen, leer je rustiger, dieper en bewuster te ademen. Het gaat om de diepe buikademhaling. Niet alleen vergroot dat de zuurstofopname, ook masseert het zachtjes de buikorganen voor een betere doorstroming van bloed en energie (Qi).

Geregeld Qi Gong beoefenen laat je (lichaams)bewustzijn toenemen. De meeste mensen voelen zich daarom al binnen enkele weken meer ontspannen en energieker.

Vervolgens nemen de gezondheidsklachten vaak af waardoor ze meer van het leven genieten.

Interesse in een vrijblijvende proefles? Dat kan. Bel 020 – 676 1238 en plan een gratis proefles in.