KUNGFU

Liu He betekent 'De zes in combinatie' of 'De zes in harmonie'. Men betekent 'groep' want er zijn verschillende soorten Liu He, waarvan vuist en speer de bekendste zijn. Liu He vormt een speciale stijl binnen de Shaolin school en is ook vanuit het Shaolin klooster verbreid over China.

1. linker schouder met rechter heup,
2. linker elleboog met rechter knie,
3. linker hand met rechter voet (en natuurlijk alles vice versa).

 


QI GONG

Qi Gong behoort tot het oudste cultuurgoed van China. Letterlijk betekent het chi/qi (= levensenergie/adem) trainen tot in de perfectie (Gong). De oorsprong van Qi Gong gaat terug tot in de Chinese oudheid en de ontwikkeling is nog steeds gaande. Het is een Weg om je bewust te worden van je lichaam en je spirituele Zelf. Het omvat tienduizenden bewegingen en houdingen.

TAI CHI

Tai Chi is het in het Westen bekendste Internal Art. De eenvoudigste omschrijving is eigenlijk 'slow motion Kung Fu'. Het gaat om langzame, vloeiende bewegingen die in elkaar overvloeien. Letterlijk betekent Tai Chi 'het ultieme'.

Er bestaan veel verschillende stijlen met elk weer diverse manieren van uitvoering. De twee bekendste: de Wu- en de Yang-stijl.

Externe & Interne Kung Fu systemen

In de Liu He Men Kung Fu School is de Liu He Men Stijl voor de external arts van kung fu een hoofdpijler.

De andere pijler van de School wordt gevormd door de systemen van de Chinese internal arts: lessen, cursussen en workshops Tai Chi ( Lange Yang-stijl), Pa Kua, Xing Yi Chuan, diverse stijlen Qi Gong en Chinese yoga/Tao Yin.

JEUGD

Onze School geeft ook Kung Fu lessen speciaal voor kinderen. De leeftijd waarbij de jeugd met Kung Fu kan beginnen is tussen de 6 en 12 jaar. Oudere kinderen zijn vaak meer op hun plaats in de klas voor volwassenen.

Wil je je kind graag een gratis proefles Kung Fu laten volgen? Neem dan contact met ons op: 020 - 676 12 38.

LEEUWENDANS

Het meest bekend is de Leeuwendans bij de viering van het nieuwe jaar, maar de leeuw treedt ook vaak op bij trouwerijen, het lentefeest, oogstfeest en maanfeest. En bij openingsceremonies wordt hij eveneens als onmisbaar beschouwd voor toekomstig geluk. Ook de Chinese winkeliers en restauranthouders buiten China zullen daarom als het maar enigszins mogelijk is, zorgen voor een Leeuwendansgroep bij de opening van hun zaak.

Liuhemen kungfuschool wordt gesponsord door yipgroep

PAKUA & XING YI

Xing Yi is evenals Pa Kua bij de meeste westerlingen wat minder bekend dan Tai Chi en Qi Gong. Deze Internal Art is voor jonge Kung Fu-beoefenaars vaak het meest aantrekkelijk. De bewegingen zijn explosief, kort en onderbroken, maar vormen altijd een duidelijk samenhangend geheel. Onafhankelijke, abrupte bewegingen vormen samen toch een vloeiend, harmonieus geheel. De beoefenaar beweegt zich altijd in een rechte lijn, van voren naar achteren of zigzaggend.

OUDEREN

Bewegen is belangrijk zeker als je ouder wordt, het houdt je langer fit en zelfredzaam. Tijdens onze lessen Meer Bewegen voor Ouderen doen we gymnastiekoefeningen waardoor botten en spieren sterker worden, de coördinatie verbetert en het heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als u het in groepsverband doet. Doet u gemakkelijk zittende kleding en schoenen aan en neemt u een badlaken mee?

GUO SHU CUP

Jaarlijks organiseren wij de traditionele kungfu kampioenschappen; Guo Shu Cup.

Deelnemers aan deze competitie komen uit binnen- en buitenland. Het evenement is gratis toegankelijk en bezocht door grote sterren van het Chinese vasteland.