Op dinsdag 21 oktober gaat onze reis weer verder. We keren met een ander busje terug naar Guangzhou. Een tocht met veel rare omzwervingen, want de chauffeur raakt de weg kwijt. ’s Avonds vertrekken we in noordelijke richting met het vliegtuig. We gaan naar de beroemde Gele Bergen. Deze liggen in het zuiden van de oostelijke provincie Anhui, ongeveer op de hoogte van Sjanghai, maar vanuit deze stad toch nog een uur vliegen naar het westen. Het is dus geen zeeprovincie.

Huangshan is de verzamelnaam voor een gebied van meer dan 150 km2 met daarin 72 pieken. De drie hoogste van bijna 2000 meter zijn de Lotuspiek, de Piek van de Heldere Top en de Piek van de Hemelse Hoofdstad. Het gebied wordt als heilig beschouwd en behoort tot de grootste toeristische trekpleisters van China, samen met o.a. de Verboden Stad en de Grote Muur. Het is een van de bergen die iedere Chinees een keer in zijn leven beklommen wil hebben. En omdat er steeds meer Chinezen geld hebben om te reizen, wordt het er steeds drukker. Dat is duidelijk te merken.

De natuur is er ongelofelijk mooi door de mistige, mysterieuze bergpieken en wordt al eeuwenlang vereeuwigd door Chinese kunstenaars in prenten en schilderijen. Het landschap heeft werkelijk alles waar je van droomt: de legendarische pijnbomen, vreemd gevormde rotspartijen, de beroemde en magische ‘sea of clouds’, steile hellingen, grootse uitzichten. Maar niet alleen voor de schoonheid komen hier van oudsher mensen naartoe. Velen gingen en gaan er heen om zich terug te trekken uit de wereld en om te mediteren.

We logeren in een werkelijk prachtig hotel, chique, splinternieuw en met een enorme, duur ingerichte foyer. Maar zoals zo vaak in China worden we als gasten ook meteen gratis voorzien van een zware rioollucht die het verblijf wat minder sfeervol maakt… Heel leuk is dat hier inmiddels ook Gao Quan Li is gearriveerd. Gao is een Kung Fu-familielid uit Beijing en al vele jaren een goede vriend van sifu. Hij zal de rest van de reis bij ons blijven.

Lees het vervolg op de Kung Fu-reis door Huangshan, de Gele Bergen

Alle Chinezen willen naar Huangshan
Alle Chinezen willen naar Huangshan
Kenny vertrouwt volledig op het hekje
Kenny vertrouwt volledig op het hekje

Overzicht van alle pagina’s van de Kung Fu-reis