Op 28 augustus 2008 gaat een nieuwe film van Jackie Chan en Jet Li in première in Nederland. Bij de promotie van de film wordt een prijsvraag gehouden voor de lezers van filmmagazine Preview. Twaalf winnaars krijgen een mooie prijs: een tweedelige workshop van de Liu He Men Kung Fu School! De workshop voor de prijswinnaars is bedoeld als leuke en interessante kennismaking met de traditionele Kung Fu. Op 20 september en 4 oktober zullen ze dus bij ons dus welkom zijn als gast.

Over de film

De Forbidden Kingdom is een spannend verhaal over de onervaren Jason die in een groots avontuur terechtkomt. In Chinatown op zoek naar illegale Kung Fu DVD’s, doet hij een ontdekking waardoor hij in het oude China terechtkomt. Daar gaat het, zoals we mogen verwachten, niet echt zachtzinnig toe.

Jason moet een zware opdracht gaan vervullen. Hij moet de legendarische krijger genaamd de Apenkoning bevrijden. Deze wordt gevangen gehouden door de meedogenloze Jade Krijgsheer. Jason wordt op zijn tocht vergezeld door de wijze kungfu-meester Lu Yan (Jackie Chan) en een groepje buitenbeentjes, waaronder Zwijgende Monnik (Jet Li). Alleen door de essentie van de ware krijgskunst Kung Fu te leren mag Jason hopen dat hij slaagt en een manier vindt om weer thuis te komen.

J & J

The Forbidden Kingdom wordt ook wel het J&J-project genoemd vanwege de twee hoofdrolspelers:

Jackie Chan is al vele jaren een wereldberoemde naam in de wereld van Kung Fu- en actiefilms. Sinds de zeventiger jaren heeft hij meegespeeld in ruim 100 films en vele helden in cartoons en games zijn op hem gebaseerd. Ook is hij een Cantopop- en Mandopopster. Hij heeft 20 albums uitgebracht en zingt vaak zelf de titelsongs van de films waarin hij speelt. Kortom Jackie is geen gewone acteur, maar een stijlicoon.

Ook de jongere Jet Li is inmiddels een grote beroemdheid als internationale Kung Fu-filmster, maar hij was al eerder in China beroemd en geliefd als grote winnaar van vele Chinese Wushu-kampioenschappen en later ook als Chinese ster. De volksrepubliek China heeft hem zelfs uitgeroepen als National Treasure.