Aarden, wat is dat eigenlijk?

Gronden is je zowel lichamelijk als geestelijk verbinden met de stoffelijke natuur. Je zou ook kunnen zeggen: met beide benen weer op de grond staan.

Waarom aarden?

Aarden is belangrijk, zeker voor de moderne mens die voortdurend uitgedaagd wordt door drukte, problemen en structurele stress.

Goed aarden verbetert het algeheel functioneren en gaat stress effectief tegen. Daarom maakt aarden een essentieel onderdeel uit van Qi Gong.

Het is raadzaam om geregeld aarden-oefeningen te doen zodat je je balans terug kunt vinden. Het is alsof de puzzelstukjes weer op zijn plaats komen en er ruimte vrijkomt voor helder denken, voelen en bewegen.

Aarden, hoe voelt dat?

Voor mensen die zich nog weinig bewust zijn van hun lichaam (lichaamsbewustzijn), is het in het begin moeilijk om het weldadige effect van aarden (gronden) op te merken.

Maar door geregeld Qi Gong-oefeningen te doen, ervaren ook beginners op een gegeven moment het positieve effect van aarden. Vanaf dat moment ontstaat vaak het sterke verlangen om elke dag Qi Gong te blijven beoefenen.

Je aarden door Qi Gong-oefeningen

Dus je wilt je beter aarden? Meer evenwicht en kracht vinden in je leven? Dat kan.

Tijdens de Qi Gong-oefeningen is het van belang dat je iets door de knieën zakt. Zo verlaag je letterlijk het zwaartepunt van je lichaam en maak je steviger contact met de aarde.

Ook word je geleerd om als het ware met de voeten en tenen de aarde te grijpen. Het maakt daarbij niet uit of je schoenen draagt. Het grijpen van de ondergrond vergroot het effect waardoor je steviger kunt aarden.

Aarden is in principe eenvoudig

Zowel aarden als Qi Gong zijn eenvoudig in essentie. Elke houding, beweging, ademhaling heeft een praktisch doel. Bij Qi Gong mag je dus niet bewegen zonder je volledig bewust te zijn van deze beweging. Hetzelfde geldt voor de ademhaling van Qi Gong. Bewustzijn is de sleutel.

Je zult merken dat door Qi Gong te beoefenen je meer balans krijgt. Je staat steviger in je schoenen zowel tijdens de Qi Gong als in het dagelijks leven.

Qi Gong, onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunst

Qi Gong is een meditatief systeem, en vormt tevens een belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunst. Door geregeld Qi Gong-oefeningen te doen kun je je gezondheid en conditie te verbeteren.

Met Qi Gong laad je jezelf weer op met helende energie. Het is de kunst om de Qi door het lichaam te laten stromen en veilig op te slaan. Qi Gong is gezond, niet voor niets is dit Chinese gezondheidssysteem mateloos populair in het Oosten.

Wil je de effectiviteit van Qi Gong en het aarden ervaren? Het begint met het volgen van de eerste les. Deze is gratis! Kom daarom langs voor een vrijblijvend en gratis proefles.

Bel: 020 – 676 1238